Hulp bij aanmeten/bestellen tuigje op maat

prev next

Hulp bij het aanmeten van een tuigje op maat

Op Hondenschool Robbedoes zijn we een grote fan van tuigjes maar … het moeten dan wel goed passende tuigjes zijn die het hondenlijf zo weinig mogelijk belemmeren. Aangezien honden in vele formaten voorkomen is het bijna onmogelijk om een standaardtuig te maken die past bij elke hond.

Het alternatief is een tuig op maat te laten maken. Wij zijn fan van dat soort tuigen en helpen graag om een passend tuig te vinden voor jouw hond? Ben jij op zoek naar een tuig op maat? Maak dan een afspraak en dan kijken we samen, mbv een meettuigje, wat het best past bij jouw hond.

Met de juiste afmetingen kun je het tuigjes daarna bestellen bij Bumer: https://bumer.shop/

Mocht je dat lastig vinden dan doen we dat samen.

Tijd: op afspraak
Kosten: €10,-


Workshop leren hondenriem maken

Tijdens deze workshop gaan we een leren hondenlijn maken waarvan de bevestiging van de musketon en het handvat d.m.v. vlechtwerk en getakeld paracord worden afgewerkt. De workshop duurt zo’n 2 a 2.5 uur en aan het einde ga je naar huis met een lange (5 mtr) lijn of een korte lijn (2.5 mtr) lijn en materiaal voor een 2e lijn.

Kosten workshop
Bij Hondenschool Robbedoes: € 25 pp + materiaalkosten
 6 mtr plat top grain leer (tuigleer) + 2 musketons
 1.  10 mm 100 kg breekkracht in naturel/tan/bruin/zwart
    + 2x musketon: € 25, 00
 2.  16 mm 110 kg breekkracht in naturel/tan/bruin/zwart 
   + 2x musketon: € 40, 00


Bij leer wordt de breekkracht (kracht in kg waarop de lijn breekt) bepaald door de breedte van de lijn. Het gewicht en de trekkracht van de hond bepaald dus hoe breed de lijn moet zijn en welke breedte je nodig bent voor de workshop. Omdat de prijzen voor het materiaal toenemen met de breedte van de lijn worden de materiaalkosten voor het leer en de musketon apart gegeven.

Geef aan welke kleur leer (1e keus en 2e keus) je wilt (naturel/tan/bruin/zwart) en welke breedte je wilt/nodig hebt.

Na opgave krijg je de factuur toegestuurd en na betaling bestel ik het materiaal.