Niet lekker in zijn lijf?

Zegt je gevoel dat er iets aan de hand is met je hond, maar kun je je vinger er niet op leggen? Je bent al naar de dierenarts geweest, je hond is helemaal ok bevonden maar toch ... je onderbuik verteld je dat er iets speelt! En nu ... wat kun je doen?

Samen proberen we erachter te komen waar dat onderbuik gevoel vandaan komt, wat maakt dat jij dat zo voelt en hoe kunnen we dat helder krijgen voor de dierenarts.

Moeten we gezondheidsissues niet aan de dierenarts overlaten?

Zeker ... en dat doen wij ook! Door de dierenarts te voorzien van aanvullende informatie (met beeld) uit het dagelijkse leven van de hond,  ondersteunen wij hem bij het zoeken naar een eventuele fysieke oorzaak van ander/afwijkend gedrag.

In de behandelkamer zijn zowel de hond als zijn mens gespannen. Dat verandert de manier waarop de hond staat, beweegt en reageert op aanrakingen. Dat kan het lastiger maken om uit te zoeken wat de eventuele bron is van het omcomfortabel zijn van jouw hond.  


Je kunt de dierenarts helpen!

Door samen met mij (als Dynamic Dog Practioner in opleiding)  je dierenarts te voorzien van een verslag waarin wij de aandachtspunten uit het dagelijks leven van jouw hond naar voren halen ondersteund met een zorgvuldig samengestelde video-, en foto analyse.

 

Wat is een Dynamic Dog Practioner?

Een Dynamic Dog Practioner is een hondenprofessional opgeleid om veterinaire medici te ondersteunen met een verslag gebaseerd op een uitgebreide inventarisatie van het doen en laten in dagelijks leven van de hond ondersteunt met video-, en foto materiaal.  
 

"Alles is met elkaar verbonden en beinvloed elkaar" 

In de opleiding tot Dynamic Dog Practioner wordt diep ingegaan op het wat en hoe van musculoskeletale systeem EN de connectie tussen emotionele/fysieke gezondheid en gedrag. Daardoor kan een Dynamic Dog Practioner die dingen aanstippen die van belang zijn voor een dierenarts. Meer weten over deze Engelse opleiding? Klik hier

Hoe gaat een Dynamic Dog Onderzoek in zijn werk?

Het inventariseren van het hele plaatje
In een uitgebreide mondelinge inventarisatie wil ik van alles weten over het leven van jouw hond. Wat er speelt, waar jullie tegenaan lopen, dingen die opvallen. Dit kan persoonlijk of via zoom en duurt zo'n 60-90 min.

Data verzamelen
Verzamelen van allerlei beeldmateriaal van het dagelijks leven, houdingen en bewegen van je hond, om opvallende fysieke dingen zichtbaar te maken. Hier komt de input vooral van jou (als eigenaar van de hond) ... je zult veel foto's en filmpjes moeten maken waarbij het standpunt en de hoek waarin je dat doet heel belangrijk zijn (dus niet even uit de 'losse pols').

Analyseren van alle informatie
Binnen 72 uur nadat alle materiaal verzameld en bij mij binnen is analyseer ik alle data en informatie om zo een totaal plaatje te kunnen maken van wat er speelt bij jouw hond. Dit totaalplaatje wordt met jou (als eigenaar) besproken in een gesprek van ong 30 min (perssonlijk of via zoom)

Rapport voor en overleg met dierenarts
Er wordt een uitgebreid verslag voor de dierenarts samengesteld met onze bevindingen en aanvullend beeldmateriaal. Wij zorgen dat het verslag bij de dierenarts terecht komt. Hij kan het gebruiken bij het vaststellen en behandelen van eventuele onderliggende fysieke problemen, zodat deze minder of geen invloed meer hebben op het gedrag van de hond.

Gedrags Ondersteuning Plan
Dit kan varieren van kortdurende micro-ondersteuning van gedrag tijdens de (aanvullende) behandeling van de dierenarts tot een langduriger ondersteuningsplan al dan niet in samenwerking met een Kynologisch Gedragstherapeut.