Sociale Wandelingen

Voor elke in hond is belangrijk en fijn als ze goed kunnen omgaan met andere honden. Honden die goed kunnen om gaan met soortgenoten  genieten meer vrijheid, hebben het vertrouwen van hun baasjes en maken zich minder druk in de buurt van andere honden en over hun omgeving.

Om te leren omgaan met andere honden is het het mooist als je na een normale puppytijd (met een sociaalvaardige moeder, broertjes en zusjes) een leuke hondenvriendengroep kunt opbouwen. In zo'n groep van bekende honden waarvan de baasjes (min of meer) weten hoe hun hond omgaat met andere honden (en dat wanneer nodig begeleiden) kunnen jonge honden veilig leren hoe het werkt en leren vertrouwen op hun eigen vaardigheden en inzichten (en die van hun baasjes!!)

Als je zelf een groep mensen  voor een mogelijke hondenvriendengroep om je heen kunt verzamelen … Top!!
Heb je daar moeite mee, heb je weinig vrienden met honden of wil graag wat meer begeleiding bij het wandelen in een groep of ontmoeten van andere honden. Dan zijn de Sociale hondenwandelingen bij uitstek geschikt voor jou!!

Wat gaan we doen?
We wandelen in groepjes van maximaal 5 honden in wandelgebieden in de omgeving van Westerlee/Meeden. Je krijgt begeleiding en feedback over de interactie tussen de honden. We creëren een zo veilig mogelijke omgeving zodat elke hond en baas zich comfortabel kan voelen.  Door regelmatig te gaan wandelen proberen we ervoor te zorgen dat de honden elkaar leren kennen en om zo van elkaar te leren hoe ze het best met elkaar kunnen omgaan. We werken vanuit veiligheid en vertrouwen dus de honden bepalen het interactie tempo.

Hoe:

Elke nieuwe deelnemer begint met een voorbereidende les waarin lijnvaardigheid, basisaanwijzingen voor de hond en de wandelregels worden uitgelegd. Na de voorbereidende les ben je van harte welkom bij de wandelingen.

Lijnvaardigheid: 35 euro
Wandeling: 25 euro per 5 wandelingen


Wanneer:

Vrijdagochtend 9.30

Voorwaarden:

  •  Honden hebben geen agressie vertoond tegen mens of dier (ze mogen het wel spannend vinden!!) 
  •  Honden lopen aan een lange lijn (5 mtr) en hebben een tuigje aan
  •  Baasjes hebben een basaal inzicht in hondentaal en zijn lijnvaardig