Bij Hondenschool Robbedoes worden de Balans & Coordinatie trainingen gegeven door Marieke Smit, Level 3 gecertificeerd instructeur, De trainingen bestaan uit een aantal soorten oefeningen en combinaties daarvan uit de volgende segmenten:

  • Cavaletti
  • Gymnastiek
  • Plankenparcours/voetplaatsing
  • Balansballen

In een workshop of cursus bekijken we per hond wat kan en werkt voor de desbetreffende hond. Er is bij de oefeningen geen sprake van dwang en de hond bepaald ten alle tijde wat zijn grenzen zijn. Het zijn trainingen waarbij er heel veel wordt gekeken naar de fysieke (en geestelijke) mogelijkheden en grenzen van de hond en hoe deze worden aangegeven.


In de les ….

In de opvoedingslessen van Hondenschool Robbedoes komt Balans & Coordinatie aan bod, we gebruiken de diverse oefeningen om vertrouwen in lijf en leden te vergroten en de honden meer lichaamsbewust te maken.

prev next

Voor Pups.....

In deze lessenserie werken we met de pup (tot 6/8 mnd) aan een groeiend inzicht in lijf en leden. In duolessen gaan we met 2 pups en hun verzorgers bezig met uitdagingen gericht op een beter lichaamsbesef mbv balans en coördinatie, aan de hand van de oefeningen krijg je inzicht in de mogelijkheden, beperkingen en grenzen van jouw pup en hoe je ervoor kunt zorgen dat je binnen dit kader je pup uitdaagt, stuurt en begrensd. In vergelijking met de 'normale' puppycursus ligt in deze cursus de focus nog iets meer op de fysieke ontwikkeling. Door de kleine groepjes kunnen we de oefeningen zoveel mogelijk toespitsen op het individu en is er ook veel ruimte voor eigen inbreng.

Aantal lessen: 6

Kosten: 125 euro

Wanneer: op aanvraag

Voor Pubers ....

Deze lessenserie ligt de focus op de veranderingen en ontwikkelingen in en van het puberlijf (6/8 mnd - 18/24 mnd). In duolessen gaan we met 2 pubers en hun verzorgers bezig met de uitdagingen die de veranderingen en ontwikkeling van het puberlijf met zich meebrengen. Mbv de oefeningen krijgen we zicht op de mogelijkheden, beperkingen, grenzen en ontwikkelingsfases van jouw puber en hoe je jouw puber zo goed mogelijk kunt voorbereiden op een actief leven. Door de kleine groepjes kunnen we de oefeningen zoveel mogelijk toespitsen op het individu en is er ook veel ruimte voor eigen inbreng.

Aantal lessen: 6

Kosten: 125 euro

Wanneer: op aanvraag