Hersenwerk voor Honden

"Hersenwerk voor Honden is het zoeken naar iets leuks of iets lekkers in een zelfgemaakte puzzel. De zintuigen en het zenuwstelsel van de hond worden geprikkeld en daardoor worden de hersenen aan het werk gezet"

Elke hond puzzelt op zijn eigen manier, op zijn eigen niveau, met zijn eigen voorkeuren en binnen de grenzen van zijn eigen fysieke en geestelijke mogelijkheden. Elke hond heeft ook op zijn eigen wijze begeleiding en sturing nodig bij het vinden van de weg naar de oplossing van de puzzel.

Het zoeken naar de passende puzzel en de juiste begeleiding is precies dat waarvoor Hersenwerk voor Honden - instructeurs zijn opgeleid en wat zij leuk vinden om te doen!!

Je kunt bij Hondenschool Robbedoes op diverse manieren kennis maken met Hersenwerk voor Honden …..


In de lessen ...

In de Opvoedingscursussen komt Hersenwerk voor Honden natuurlijk aan bod … voor pups en honden met weinig levenservaring gebruiken we eerst verrijking maar gaande weg de cursussen gaat Hersenwerk een grotere rol spelen.


Als prive-, of groeplessenserie online...

In een 4 lessen nemen we je mee in de wereld van Hersenwerk voor Honden. Per les duiken we dieper in de materie. Aan het eind van de lessenserie weet je niet alleen meer over het hoe en waarom van Hersenwerk maar weet je ook wat voor puzzeltype jouw hond is, welke puzzels hij leuk vindt en hoe je hem het best kunt begeleiden.  Hersenwerk voor Honden zorgt voor een betere band met je hond en meer inzicht in de manier waarop hij met je communiceert.


De lessen worden gegeven door Marieke Smit, al jaren intensief betrokken bij Hersenwerk voor Honden, instructeur en docent Hersenwerk voor Honden. De theorie wordt wekelijks in een prive-FB groep geplaatst met begeleidende foto's en filmpjes!. De eigen voortgang wordt gefilmd en in de groep geplaatst.

Duur: 6 weken

Kosten: 75 euro

Inhoud lessenserie:

Intro  Kennismaking

Les 1  Puzzels ter ontspanning, materiaalkeuze 

Les 2  Uitdagende puzzels, stappenplan

Les 3  Hersenwerktype, Puzzelen en het lijf. 

Les 4  Puzzeltechniek en zelfbedachte puzzels


Aangeboden: 

  • individueel doorlopend op aanvraag
  • groep start zondag 20 dec


Bij een geblesseerde of revaliderende hond ...

Hersenwerk voor Honden kan een enorm goed hulpmiddel zijn bij honden die een blessure hebben opgelopen of herstellende zijn van een blessure. Omdat deze honden vaak gedurende een korte of langere tijd minder kunnen of mogen bewegen kan Hersenwerk voor Honden een goede manier zijn om ze bezig te houden. De nadruk ligt hier op kan … !! Hersenwerk voor Honden bij een blessure of tijdens een revalidatie vraagt meer en intensievere begeleiding en kennis … plompverloren beginnen kan meer kwaad dan goed doen! Bij Hondenschool Robbedoes beschikken we over de nodige kennis voor een goede inschatting van de mogelijkheden en begeleiding voor Hersenwerk bij geblesseerde en revaliderende honden. 

Aangeboden: op aanvraag, in overleg met de behandelend arts/therapeut


Als priveworkshop ...

In een priveles kunnen we met jou en jouw hond gaan uitzoeken welke puzzels, manier van aanbieden en wat voor begeleiding het beste bij jouw hond en jou past. In een 1.5 uur durende les worden diverse materialen, soorten puzzels, passende begeleiding en de best passende puzzels uitgeprobeerd en besproken.

Aangeboden: op aanvraag


Als groepsworkshop ...

In een groepsles van maximaal 4 honden worden diverse materialen, soorten puzzels en manieren van aanbieden uitgeprobeerd en besproken.  Je krijgt een idee van de mogelijkheden van Hersenwerk voor Honden in het algemeen en je hond in het bijzonder.


Aangeboden: 

prev next